Prima pagină » Blog » Buddha Vesel – Simbol Feng Shui al Bunastarii si Armoniei
Inapoi

Buddha Vesel – Simbol Feng Shui al Bunastarii si Armoniei

Maitreiya este cunoscut chinezilor mai degraba sub denumirea de Buddha Vesel. Pentru cei care cauta noroc de mostenitori, Buddha Vesel aduce familiilor si numerosi descendenti.

Buddha Vesel este de fapt Viitorul Buddha cunoscut in Budism si sub numele de Maitreiya Buddha. Se spune ca in momentul de fata, acesta traieste in al saselea strat din cer si se va reincarna pe Pamant sub forma unui barbat deosebit de frumos, cu un grup de alte divinitati ceresti. Avand in vedere ca Maitreiya va fi viitorul Buddha, el este adesea asociat cu ideea de fericire si viata viitoare fara suferinte.

Buddha Vesel pe Monede , Sacul Bogatiei si Evantai

Chinezii au transformat acest simbol, inlocuindu-l cu un Buddha gras si fericit. In trecut, cand saracia era o stare generala, cei grasi erau adesea considerati oameni care au hrana mai mult decat indestulatoare si, ca atare, sunt multumiti de viata. Din acest motiv, s-a concluzionat faptul ca grasimea denota fericire.

Buddha Vesel este simbolul suprem al fericirii in Feng Shui, deoarece aduce fericirea deplina in vietile tuturor oamenilor. El are rolul de a-ti lua cu mana toate problemele, grijile, furia, presiunile si tristetea. De asemenea, se mai spune si ca Buddha Vesel este un aducator al norocului dar și al fericirii in casa ta. Prezenta sa reimprospateaza energia Chi a casei, domoleste tensiunile ce pot aparea intre membrii casei, schimband aura in mod pozitiv.

Buddha Vesel a devenit atat de popular in zilelele noastre incat simbolul sau poate fi gasit aproape peste tot, intrucat se crede ca aduce un viitor plin de fericire. Poate fi gasit in saloanele de receptie, langa casele de marcat, in livinguri, in foaierele hotelurilor, temple si in majoritatea spatiilor de afaceri din Asia.

Buddha Vesel este adesea prezentat purtand simboluri de bunastare precum lingouri sau pepite de aur si un sac de comori, fiind puternic asociat cu ideea de belsug si noroc de bogatie. Se crede ca el aduce cantitati nelimitate de aur care, in credinta populara aduc automat si fericirea. Adesea poarta un wu lou care aduce noroc si un ru yi care aduce victoria in demersurile intreprinse. Acest simbol mai poate fi gasit inconjurat de copii. Un bun simbol Buddha Vesel va avea o fata foarte zambitoare.

Buddha Vesel poate fi asezat oriunde, inclusiv in dormitoare

1. Asezati imaginea sa in living sau sectorul familiei (est) pentru a aduce armonia intregii familii si pentru a indeparta toate problemele si certurile.
2. Asezati imaginea sa in directia personala Sheng Chi pentru a capta norocul, si a va aduce realizare, bunastare, succes si sanatate. Simbolurile iti vor aduce o multime de noutati si surprize placute.
3. Asezati simbolul in sectorul de sud-est al sufrageriei, dormitorului, salii de receptie sau al livingului pentru a va mari norocul de bunastare sau pentru a va aduce castiguri nesperate.
4.  Sefii si politicienii il pot aseza in partea de nord a birourilor sau acasa, pentru a-i proteja contra starilor nedorite de nefericire sau stres si pentru a atrage un noroc extraordinar asupra lor.
5.  Puteti darui un Buddha Vesel celor dragi pentru orice ocazie aniversara, sau drept cadou feng shui partenerilor de afaceri. Simbolul este indeosebi util daca este daruit celor care trec printr-o perioada potrivnica.
6. Buddha poate fi asezat si pe bordul masinii ca sa va aduca valuri de noutati fericite.
7. Asezat in directia de nord a biroului de la serviciu, Buddha ajuta la indepartarea stresului si a comploturile de la locul de munca. Va ajuta totodata sa va realizati mai repede telurile propuse.
8. Buddha Vesel in Manta Rosie este cel mai bun talisman pentru anularea Stelei 3 a Certurilor.

Articole similare

Kwan Kung – legenda si simbol Feng Shui »