Prima pagină » Blog » Chi Lin – Calul Dragon
Inapoi

Chi Lin – Calul Dragon

Chi Lin, fiind o combinatie minunata intre un cap de dragon si corpul unui cal, produce un amestec armonios din calitatile excelente ale celor doua animale de bun augur.

Unicornul, Calul Dragon sau Chi Lin este o creatura cereasca fabuloasa de bun augur si totodata simbolul grandorii, fericirii, gestionarii intelepte, longevitatii si al urmasilor ilustri. Atinsese varsta de 1000 de ani  si se spunea ca era cel mai nobil animal, emblema esentei reincarnate perfecte a celor Cinci Elemente. Caracteristicile predominente ale unui unicorn sunt perfecta bunacredinta, bunatatea si bunavointa fata de toate creaturile pamantesti. Poseda toate calitatile bune ale celorlalte animale si arecapul unui dragon, solzi de crap si corpul unui cal. Vocea sa e asemanatoare sunetelor de clopotei si altor instrumente muzicale. Paseste cu grija ca sa nu calce pe vreo insecta sau sa distruga iarba de sub picioare iar pasul sau se conformeaza celor mai bune maniere.

set-chi-lin-pe-monede-i-ching-si-pepite-bronz

Set Chi Lin pe
Monede si Pepite

Acest animal este faimos pentru capacitatea sa de a umbla atat pe apa, cat si pe uscat iar ultima sa aparitie dateaza dinainte de nasterea si moartea lui Confucius. Confucius a fost adesea asociat cu Chi Lin deoarece s-a nascut intelept dupa ce mama sa a calcat pe urmele de pasi lasate de Chi Lin si a ramas insarcinata.Chi Lin este considerat  de budisti  ca purtand Cartea Legilor pe spatele sau. In studiile stravechi de feng shui, Chi Lin era descris  iesind din Raul Galben si aparand lui Fu Hsi, primul Imparat legendar, purtand pe spate o harta mistica Ho Tu din care se spune ca au evoluat formulele Stelelor Zburatoare. A fost dintotdeauna vazut ca o fiinta solitara si apare omenirii numai atunci cand se urca pe tron un rege de cea mai mare bunavointa sau in apropierea momentului nasterii unui intelept. A aparut in timpul zilelor fericite ale Imparatilor Yao si Shun si pe durata vietii lui, dar intratat s-a degradat omenirea de atunci ca nu si-a mai facut niciodata aparitia din acele zile.

Chi Lin are o statura regala mai puternica decat a celorlalti paznici si este pur si simplu adorabil. Datorita capului sau de Dragon, Chi Lin sufla sheng chi  de care beneficiaza intreg mediul din jur. Spre deosebire de lei si celelalte creaturi fioroase, Chi Lin reprezentand dupa vechii chinezi  un copil nou nascut, el este foarte loial stapanului sau si mai usor de imblanzit, ca si un cal adevarat. Energia sa reprezintavitalitate, putere, ambitie, spirit ridicat de competitie, sanatate excelenta, perseverenta si faima. Din modelele de pe spatele se tragebagua cereasca timpurie, simbolul suprem in studiul Feng Shui.

Acest simbol puternic este un sprijin excelent pentru oamenii importanti. Imparatii chinezi au diverse obiecte pictate cu Chi Lin pe mesele lor langa sigiliile lor importante. Si multe desene arhitectonice utilizeaza simbolul Chi Lin ca insemn de noroc si bunastare. Simboluri Chi Lin de proportii mari sunt de asemenea utilizate pentru a proteja afaceri mari ca de exemplu industria hoteliera, casele ministrilor, banci, magazine de antichitati, etc. Chi Lin fiind un simbol extrem de norocos este de obicei descris in picioare sau sezand pe un pat de bogatii ca de exemplu monede sau lingouri de aur pentru a simboliza venituri crescande permanente si castiguri nelimitate. Posesia unui Chi Lin norocos va aduce prosperitate fara margini proprietarului.

Chi  Lin produce rezultate minunate in cresterea prosperitatii familiei, a norocului in cariera, a longevitatii , a sanatatii excelente, a norocului de innavutire si al norocului in familie.

Lichidare de stoc Lichidare de stoc