Prima pagină » Blog » Importanta plantelor in Feng Shui
Inapoi

Importanta plantelor in Feng Shui

Feng Shui-ul este o arta in care, adesea, obiectele, animalele si plantele primesc semnificatii deosebite. Fie ca se regasesc in legende sau in traditii, Feng Shui le atribuie roluri importante in simbolistica si, de multe ori, in destinele noastre.

Plantele fac parte din aceeasi categorie, iar prezenta lor are o deosebita importanta in aspecte precum sanatatea, longevitatea, aerisirea spatiului si asa mai departe. Insa putini stiu care sunt cu adevarat semnificatiile fiecaror simboluri in parte, si nu orice planta aduce bunastare sau sanatate. De aceea pot aparea blocaje si situatii inexplicabile, din cauza faptului ca nu se cunosc regulile Feng Shui in totalitate, iar oamenii le aplica gresit.

Referitor la plante, nu se poate spune ca exista plante care aduc ghinion sau pe care arta Feng Shui le exclude din randul remediilor sau plantelor purificatoare, insa secretul efectelor pozitive ale plantelor si florilor sta in pozitionarea lor. Datorita vibratiilor favorabile carora le fac loc, plantele se potrivesc intotdeauna in orice casa sau birou, atat timp cat sunt sanatoase si amplasate in locuri in care punctele focale se indreapta asupra lor. Daca spatiul sau timpul nu iti permit sa le acorzi atentia cuvenita, poti opta pentru copacei Feng Shui decorativi. Aceste caracteristici impart plantele Feng Shui preferate in doua categorii: plante purificatoare si plante aducatoare de bunastare si prosperitate.

Plantele Feng Shui purificatoare

Florile si plantele purificatoare au capacitatea de a curata aerul din casa, iar verdele lor crud creeaza o stare de bine, inundand ambientul de prospetime. Cele mai bune si eficiente plante purificatoare sunt toate tipurile de palmier, care indeparteaza toxinele din aerul inchis, fiind de asemenea foarte usor de intretinut si rezistenti la insecte si infestari. Ficusul este, de asemenea, o planta foarte trainica, avand capacitatea de a absorbi impuritatile din aer. Va face fata cu bine daca este amplasata intr-un loc cu lumina slaba, si va tolera temperaturile coborate, astfel ingrijirea ei pe timpul iernii nu este deloc dificila. O planta deosebit de prietenoasa pentru interiorul casei sau apartamentului este Dracaena, care are nevoie de lumina slaba si este cunoscuta pentru rapiditatea cu care se dezvolta. Iubesti interioarele de poveste? Atunci solutia optima pentru casa ta este iedera englezeasca, o planta foarte usor adaptabila, adesea folosita in spatii largi, deschise, pentru poezia pe care o creaza in orice decor. Singurul lucru care ii displace este temperatura foarte ridicata.

Plantele Feng Shui pentru bunastare

In aceasta privinta, exista anumite plante care, prin forma lor aduc energie nedorita casei. Un exemplu este cactusul, despre care se spune ca transmite energie “intepatoare”. Plantele care sporesc sansele de inavutire trebuie sa creasca in locuri in care elementul lor de Lemn este hranit corespunzator. Zonele prolifice pentru dezvoltarea lor sunt Estul, Sud-Estul si Sudul. Zona de Nord, pe de alta parte, va fi slabita prin prezenta unei plante, de aceea trebuie evitata plasarea lor in aceasta arie. Acelasi este cazul si in ceea ce priveste zona de Sud-Vest, Nord-Vest, Vest si Nord-Est – aici, plantele si florile nu trebuie sa abunde, ci trebuie sa populeze aceste arii cu moderatie. Modul in care plantele sunt asezate trebuie sa coincida cu echilibrul intre cele 5 elemente – Lemn, Foc, Pamant, Metal si Apa. Odata inteles acest mecanism, vei putea cu usurinta sa iti decorezi interiorul si sa te bucuri de captarea vibratiilor pozitive.

Lichidare de stoc Lichidare de stoc

Articole similare

»