Prima pagină » Blog » Kwan Kung – legenda si simbol Feng Shui
Inapoi

Kwan Kung – legenda si simbol Feng Shui

Kwan Kung intruchipeaza puterea, onestitatea, spiritul de dreptate, abilitatile scolastice, rezistenta, integritatea si onoarea.

Kwan Ti (cunoscut mai tarziu drept Kwan Kung) este cel mai faimos general din istoria Chinei. El este perceput drept cel mai mare erou militar care a trait in populara era a Povestii de Dragoste a celor Trei Imparatii sub dinastia Han cu peste 2000 de ani in urma.

Secole de-a randul dupa moartea sa el a continuat sa fie o figura puternica, renumita pentru protectia pe care o oferea natiunii si tarii sale pana cand, datorita spiritului sau de dreptate, a fost ridicat in sec. 15 la rangul de Zeu al Razboiului, devenind una dintre cele mai populare divinitati. A fost insarcinat sa aiba grija si sa pazeasca textele lui Buddha, acesta fiind motivul pentru care imaginea lui Kwan Kung apare intotdeauna in aproape toate templele. Apare de regula singur sau impreuna cu cei doi asistenti.

kwan-kung-pe-cal-bronz-Imaginea sa poate fi gasita in locuintele, birourile sau locurile de munca ale practicantilor Feng Shui, intrucat este alaturi de cei care au nevoie de ajutor in diverse profesii si meserii. Avand in vedere ca majoritatea oamenilor de afaceri considerau ca acest Kwang Kung asigura castiguri financiare si ii ajuta in aproape toate profesiile, el a fost mai tarziu cunoscut drept Zeul Bunastarii si Zeul Literaturii.

Kwan Kung nu numai ca asigura o puternica protectie, dar prezenta sa aduce totodata noroc, bogatie, grandoare, curaj, spirit de competitie, pozitie sociala si incredere in sine. Kwan Kung este temut de toate spiritele rele si venerat de toti cei cu sufletul curat. Ii protejeaza pe cei drepti si ii apara pe inocenti. Nici un spirit malefic nu indrazneste sa intre in casele sau in vecinatatea locuintelor unde salasluieste Kwan Kung. Kwan Kung este de regula imbracat in uniforma sa militara cu broderii, reprezentand puternicul Dragon. Are de regula o fata rosie care ii defineste faimoasa identitate, arata intotdeauna increzator, de obicei victorios si cu o expresie feroce pentru a speria spiritele rele si oponentii. Arma sa cea mai puternica este Kwan Dao (pumnalul de lupta), un cutit special pe care numai Kwan Kung avea voie sa il foloseasca.

Modalitati de amplasare a lui Kwan Kung

1. Asezati imaginea lui Kwan Kung in casa cu fata indreptata spre usa pentru a asigura o forta puternica de protectie si pentru a contracara suflul ucigas, energiile negative sau raul care patrunde in casa.

2. Kwan Kung confectionat din bronz poate fi asezat in coltul din nord-vest al casei, reprezentand norocul patriarhului. Imaginea sa va actiona asupra norocul mentorului, suport sustinut din partea autoritatilor si va aduce ajutorul unor oameni de incredere.

3. La birou, asezati imaginea lui Kwan Kung in spatele locului pe care il ocupati ca sa asigure ca va pastrati puterea si pozitia. Statutul sau este adecvat directorilor, sefilor, celor care detin pozitii executive si politicienilor. Pozitionati-l pe birou pentru a tine deoparte oamenii cu doua fete.

4. Kwan Kung este absolut necesar in toate spatiile in care se desfasoara afaceri sau in magazine, la receptie, indreptat cu fata spre intrare, pentru a asigura victoria in afaceri competitive si a proteja impotriva tuturor problemelor. Kwan Kung protejeaza compania contra fraudelor si a furturilor, promoveaza loialitatea si asigura inflorirea afacerii. Kwan Kung este de asemenea asezat in zona ocupata de angajatii companiei pentru a promova unitatea, loialitatea si onestitatea angajatilor.

5. Kwan Kung confectionat din metal sau bronz mai poate fi utilizat pentru anularea influentei stelei 5 galben (care aduce decese si ghinion) si a stelei 2 (care aduce imbolnaviri).

Lichidare de stoc Lichidare de stoc

Articole similare

»