Prima pagină » Blog » Legenda Cainilor Fu cu munte Shigandang si utilizarile sale
Inapoi

Legenda Cainilor Fu cu munte Shigandang si utilizarile sale

Legenda Cainilor Fu cu munte Shigandang se bazeaza pe un fapt real petrecut in China cu peste 1000 de ani in urma. Povestea este legata de o familie care traia in satul Tai Ann. Citeste intreaga poveste si afla cum poti beneficia de efectele pozitive ale Cainilor Fu.

cainj-fu-cu-munte-shigandang

Caini Fu
cu Munte Singandang

Legenda Cainilor Fu cu munte Shigandang se bazeaza pe un fapt real petrecut in China cu peste 1000 de ani in urma. Povestea este legata de o familie care traia in satul Tai Ann. Fiica acestei familii sarace s-a simtit bantuita o perioada de un vant malefic care batea din directia sud-est la vremea apusului de soare. Pe masura ce trecea timpul devenea din ce in ce mai isterica din cauza vizitelor frecvente ale raului. Mama ei s-a dus atunci la muntele magic Tai San pentru a cere ajutorul maestrului care isi perfectiona acolo puterile magice. Numele maestrului era Shigandang. El a ajutat familia si a rapus raul.

Mai tarziu insa s-a aflat ca o alta persoana din partea de sud a regiunii Hokkien intampina acelasi gen de probleme. Shigandang a fost din nou solicitat sa alunge spiritul rau. Dar povestea nu s-a incheiat aici. Spiritul rau fugea in mod repetat dintr-un sat in altul creand aceleasi probleme. Haosul s-a extins ca focul in toate satele si oamenii au inceput sa slefuiasca numele lui Shigandang pe pietre si sa aseze pietrele in casele lor. Numele lui Shigandang chiar a reusit sa sperie si sa indeparteze toate spiritele rele. Spiritul malefic a renuntat intr-un final si problema s-a solutionat cu succes.

Maestrii in feng shui au inceput de atunci sa foloseasca numele lui Shigandang ca o metoda simpla si totodata puternica pentru remedierea multor probleme legate de chi malefic sau shar chi.

Astazi exista mai multe Remedii Shigandang disponibile. Sunt utilizate pe scara larga in regiunile Guangdong si Hokkien din China. Locuitorii din aceste zone preferau sa utilizeze Shigandang in locul oglinzilor bagua pentru contracararea influentei exercitate de drumurile in T si Shar Chi pentru a nu face rau vecinilor din directia opusa. Tipurile de Shigandang acceptate ca fiind utile sunt urmatoarele:

1. Pietrele avand gravate cuvintele  „Tai San Shigandang”

2. Shigandang cu cap de Caine Fu

3. Shigandang cu Broasca Testoasa Dragon

4. Chilin cu Doua Picioare ducand Shigandang

5. Munte Shigandang cu Caini Fu

Denumirea de Caine Fu deriva de fapt din cuvantul chinezesc foh (invocat in chineza drept Buddha) intrucat aceste fiinte sunt prezentate drept paznicii de piatra ai templelor lui Buddha. Sunt considerate fiinte sacre in Budism unde majoritatea divinitatilor sunt prezentate stand pe ele. Reprezinta emblema intelepciunii, puterii siprotectiei ceea ce ar putea constitui motivul pentru care sunt brodate pe vesmintele chinezesti oficiale antice.

Este o adevarata incantare sa tii in casa acesti paznici puternici ca pe o pereche de caini adevarati care sunt usor de imblanzit. Acest simbol puternic asigura o protectie reala si alunga demonii din palate vechi, banci, conace, magazine, mall-uri, sedii de afaceri, hoteluri si magazine de bijuterii. Au fete de lei dar retineti ca difera de leii adevarati.

   Muntele Shigandang cu Caini Fu poate fi asezat in interiorul sau exteriorul casei:

1. Poate fi utilizat pentru a contracara ghinionul din chi-ul ucigas daca usile principale sau ferestrele locuintelor noastre dau spre cimitire/case funerare, spitale, centre de recuperare si munti malefici.

2. Mai poate alunga spiritele rele sau energia negativa daca este asezat pa laturile usii principale.

3. Asigura paza casei si previne furturile, talhariile si accidentele. Previne energia rea a oamenilor rau intentionati, aduce mai mult noroc si vanzari mai bune si imbunatateste feng shui-ul la intrari.

4. Poate fi asezat in casa in zonele sau directiile care trebuie protejate contra influentei stelelor negative.

 

Lichidare de stoc Lichidare de stoc