Prima pagină » Blog » Semnificatia jadului in Feng Shui
Inapoi

Semnificatia jadului in Feng Shui

Jadul este o piatra semipretioasa care se foloseste de mii de ani in ritualuri de vindecare, in Feng Shui, dar si in realizarea bijuteriilor si a obiectelor decorative. De la verde intens, la alb-verzui, opac sau translucid, jadul este o piatra foarte versatila si foarte indragita.

De multe ori, statuetele din jad au diverse tente rosiatice, maronii sau galbui atunci cand straturile de jad au fost interpatrunse de alte tipuri de minerale. Aceste tente distincte le ofera sculpturilor din jad unicitate si un colorit deosebit.

Spre deosebire de alte minerale, jadul nu creeaza un val puternic de energie, de aceea este atat de diferit de alte minerale folosite in feng shui precum hematitul. In schimb jadul are o energie calma, vindecatoare, care te ajuta sa iti gasesti echilibrul interior si sa te iubesti pe tine insuti. Simpla sa prezenta iti ofera sentimentul de calm interior si impacare cu tine insuti.

Vezi toate simbolurile Feng Shui realizate din jad, disponibile in magazin ›

In practica Feng Shui, jadul este utilizat pentru capacitatile sale de echilibrare, dar si pentru protectie si noroc. Exista numeroase simboluri Feng Shui realizate din jad, care au scopuri diverse – de la a atrage noroc financiar, la a atrage dragostea. Bijuteriile si amuletele din jad sustin energia purtatorului, energie care este la fel de importanta ca si cea pe care o regasesti in locuinta.

Cum sa folosesti jadul in Feng shui

Jadul apartine de elementul Pamant, de aceea este indicat sa pui o statueta din jad in zonele care fie sunt guvernate, fie sunt hranite de elementul Pamant. Toate zonele bagua, cu exceptia nordului si sudului, pot sa beneficieze de energia linistitoare a jadului.

Poti alege fie o statueta sculptata din jad ce reprezinta un simbol fata de care simti o atractie personala, fie o sfera de jad. De exemplu, poti alege o pereche de lebede din jad (pentru zona sud-vestica bagua) sau un Pi Yao pentru noroc de inavutire (pentru zona sud-estica bagua). Vei vedea ca jadul este folosit si pentru simboluri precum Wu Lou, nod mistic si diverse animale ale zodiacului chinezesc.

Indiferent care este simbolul ales, jadul este o piatra pe care este bine sa o ai in casa ta.

Citeste in continuare alte articole referitoare la simbolurile Feng Shui ›

Articole similare

Broasca Norocoasa cu Trei Picioare – Legenda si simbol »