Prima pagină » Blog » Simboluri Feng Shui pentru longevitate (I)
Inapoi

Simboluri Feng Shui pentru longevitate (I)

Longevitatea reprezinta una dintre cele trei aspiratii importante in viata, alaturi de bunastare si dragoste. Prin fiecare rugaciune sau forma de salut se ureaza o viata lunga. Pentru a ne bucura de sanatate si longevitate, maestrii Feng Shui recomanda cateva remedii foarte des folosite atat in casa cat si la birou.

Statueta Fuk Luk Sau

Zeul Longevitatii – Sau – este probabil unul dintre cele mai des intalnite zeitati din locuintele chinezilor si a celor care practica arta Feng Shui. Este unul dintre Cei Trei Zei Stelari – Fuk Luk Sau – si este foarte foarte popular deoarece simbolizeaza o sanatate puternica si o viata lunga si linistita. De obicei este infatisat purtand un Wu Lou, care la randul sau este un simbol al sanatatii, iar atunci cand este purtat de Zeul Sau, Wu Lou este umplut cu Nectarul Nemuririi. Alteori este reprezentat purtand o piersica, despre care se spune ca este Fructul Nemuririi.

Cocorul, un alt simbol Feng Shui al sanatatii si longevitatii, este considerat patriarhul tuturor fiintelor inaripate de pe Pamant. Denumit si Pasarea Nemuririi, cocorul aduce prin prezenta, sa armonie si fericire in casa. Folosirea cocorului ca si simbol al norocului si, in special, ca si simbol al longevitatii, dateaza din timpurile legendarului imparat Fu Hsi. Cel mai bun sector din casa pentru asezarea unui cocor este Sudul, activand astfel sansa oportunitatilor pe toate planurile. Plasat in Vest, aduce noroc copiilor, iar expus in partea de Est a casei, va fi benefic pentru fiii din familie, in special pentru cel mai tanar.

Pinul este probabil cel mai important simbol al puterii interioare si al permanentei. Cu cat un pin este mai batran, cu atat este privit cu mai mult respect. Doi pini plantati in gradina simbolizeaza o casnicie trainica.

Cocori cu Ru Yi Simbol Feng Shui

Piersicul este, de asemenea, un element al longevitatii si sanatatii. Legendele spun ca piersicul Nemuririi se afla undeva in muntii sacri Kun Lun din China, in minunata gradina a Zeitei Vestului – Hsi Wang Mu. Se spune ca din acest pom cresc piersicile Nemuririi doar odata la 3000 de ani, iar atunci cand sunt coapte, zeita ii invita pe Cei Opt Nemuritori pentru a le culege. Acesta este modul prin care Cei Opt au obtinut Nemurirea.

Datorita rezistentei sale, Bambusul a fost considerat din cele mai vechi timpuri un simbol al longevitatii. El ramane verde pe tot parcursul anului chiar si in cele mai grele conditii de supravietuire. Cei care vor sa foloseasca bambusul pentru activarea sanatatii, il pot aseza in ghivece in dreptul intrarii sau in partea de Est a casei sau gradinii.

O alta emblema pentru longevitate este caprioara, care are in cultura chineza mai multe semnificatii. Cele mai importante dintre acestea ii confera prestigiul unei vieti indelungate, pline de sanatate si bogatie. De aceea, pentru eliberarea energiilor pozitive este adesea situata in spatiul afacerilor. Expusa la birou, Caprioara simbolizeaza dorinta companiei de a prospera si de a creste. Asezata in casa, reprezinta o viata lunga, linistita si prospera.

Lichidare de stoc Lichidare de stoc

Articole similare

»