Prima pagină » Blog » Teoria Yin-Yang in Feng Shui
Inapoi

Teoria Yin-Yang in Feng Shui

Teoria Yin Yang este una dintre principalele teorii ale scolilor chinezesti de gandire. Medicina traditionala, artele martiale, feng shui, cosmologia Taoista sunt toate bazate pe dinamica dintre Yin si Yang.

Conform teoriei Yin si Yang, totul este compus din 2 forte opuse, dar profund interconectate – Yin (feminin) si Yang (masculin). Interactiunea dintre aceste doua forte feng shui creeaza esenta vietii din jurul noastru. Una nu poate exista in absenta celeilalte, cu toate ca ele sunt diametral opuse, ele se sustin si hranesc reciproc.

Breloc Feng Shui cu Yin Yang - metal

Simbolul Tai Chi – Breloc cu Yin-Yang

Cea mai buna reprezentare a relatiei aromioase dintre Yin si Yang este simbolul Tai Chi.

Energia Yin

Energia Yin este exprimata prin culoarea neagra, in vreme ce Yang este reprezentata de alb. Din punct de vedere al energiei degajate, Yin este una discreta, lenta, relaxanta, difuza, pasiva si silentioasa. Se poate compara cu ritmul si esenta energiei feminine – delicatetea apei, energia misterioasa si linistitoare a Lunii, negrul solului bogat in elemente nutritive si linistea noptii.

Energia Yang

Energia Yang este reprezentata printr-o energie activa, dinamica, violenta, dura, neinfricata. Imagineaza-ti lumina de nestavilit a Soarelui, viteza agresiva a masinilor de curse, suprafata dura a muntelui, energia concentrata a unei raze laser. Yang este energia neinfricata a Soarelui din mijlocul zilei si Yin este calmul si misterul noptii.

Deoarece casa ta are nevoie de o energie feng shui echilibrata pentru a te simti bine acasa, e important sa intelegi cum se aplica in practica teoria Yin – Yang. Yin (energia pasiva) este energia feng shui care te relaxeaza, cea de care ai nevoie in dormitor si baie. Energia Yin este data de culorile calme, de muzica linistitoare, sunetul calm al unei fantani si imaginile relaxante ale apei.

Energia Yang (activa) este exprimata prin sunete si culori puternice si vibrante, lumini puternice, plante inalte etc. Incaperile care au nevoie de o astfel de energie sunt bucataria, biroul de acasa, zona de intrare in casa.

Dupa cum va spuneam, energiile Yin-Yang nu pot exista una fara cealalta, asa ca ai nevoie sa asiguri echilibrul dintre acestea, pentru a nu avea prea putina energie relaxanta acasa sau prea multa (iar astfel sa nu te simti dornic de a fi activ).

Vezi produsele cu Yin-Yang ›

Crearea unei case care va reflecta echilibrul Yin-Yang este foarte important, de aceea mergi in fiecare camera si simte ce energie iti inspira. Simti ca in dormitor nu ai o energie relaxanta? Ca bucataria ta nu te inspira sa gatesti? Probabil ca este din cauza acestui dezechilibru.

Dormitor

Aici ai nevoie de energia Yin pentru a te recupera si relaxa de aceea e bine sa renunti la elementele Yang cum sunt televizorul, echipamentul de sport sau orice elemente ce tin de serviciu. Cu toate acestea, ar fi bine sa ai aici mici elemente Yang: lumanari rosii, un mic accent de culoare deschisa pentru a echilibra culorile inchise. Aceleasi principii se aplica si baii.

Living

Sufrageria, biroul de acasa, bucataria sunt spatii feng shui care vor beneficia de prezenta energiei Yang. Alege sa ai aici culori vibrante, muzica ritmata, poze cu familia, carti, jocuri, elemente de decor feng shui. Cu toate acestea, este bine sa ai si elemente Yin, pentru echilibrare. Culori inchise, canapea, scaune sau fotolii confortabile si relaxante si imagini ce te duc cu gandul la energia Yin.

Foloseste Oglinda Feng Shui pentru Case Yin › 

Avand echilibru intre aceste doua forte acasa, te vei umple de energie de pozitiva, te vei bucura sa fii acasa si vei avea pofta de viata.

Lichidare de stoc Lichidare de stoc

Articole similare

CHI – energia universala in Feng Shui »