Roata
Roata are ca parti componente obada, care reprezinta elementul de limitare, butucul, care este axa globului si cele opt spite, care denota Calea Celor Opt Brate stabilita de Buddha, care conduce la incetarea tuturor suferintelor. In Feng Shui, simbolizeaza invingerea neajunsurilor omenirii ca de exemplu: ignoranta, violenta, dragostea sau lacomia, care se traduc in radacinile suferintelor. Simbolul ca atare este adesea utilizat pentru a atinge progresul spiritual, increderea in sine si intelepciunea.
Perechea de crapi
Cei doi crapi aurii simbolizeaza fericirea, deoarece au libertate deplina in apa. Ei reprezinta fertilitatea si abundenta, intrucat se reproduc foarte rapid. Pestii inoata adesea in perechi si in China, unde reprezinta unitatea si fidelitatea conjugala, se ofera adesea o pereche de pesti drept cadou de nunta. La budisti, cei doi pesti reprezinta un talisman puternic, capabil sa te fereasca de rau, accidente, epidemii si rele intentii. Cei doi pesti sunt adesea expusi in locuintele familiilor instarite pentru a se bucura de noroc din abundenta si pentru a activa colturile bogatiei.
Floarea de lotus
Modul de crestere a florii de lotus simbolizeaza progresul sufletului din noroiul primar al materialismului, prin apele experientei, in soarele stralucitor al iluminarii. Desi exista si alte plante acvatice care infloresc deasupra apei, numai lotusul, prin rezistenta impresionanta a tulpinii sale, reuseste sa se ridice pana la 12 toli deasupra apei.
Floarea de lotus simbolizeaza purificarea completa a pangaririi corpului, limbajului si mintii si inflorirea totala a actiunilor benefice in deplina libertate. In Feng Shui, lotusul este recunoscut pentru capacitatile sale de a aduce fericire, noroc in dragoste si progrese sociale neintrerupte.
Drapelul Victoriei
In sanscrita, drapelul sau stindardul victoriei este cunoscut drept djava, insemnand stindard, drapel sau steag. Drapelul victoriei era initial un simbol militar purtat in razboaiele indiene si continea insemnele specifice ale campionului. La budisti, steagul victoriei denota si triumful lui Buddha asupra lui Mara (raul), care personifica obstacolele in calea realizarii spirituale. Numai dupa cucerirea acestor patru trasaturi negative a putut Buddha sa-si proclame victoria asupra ignorantei si sa atinga nirvana.
In Feng Shui, drapelul victoriei simbolizeaza victoria activitatilor corpului, limbajului si mintii proprii sau ale altora, asupra obstacolelor si fortelor negative. Reprezinta, totodata, victoria completa a doctrinei budiste asupra tuturor fortelor raufacatoare si daunatoare.