Prima pagină » Blog » Rolul apei in Feng Shui
Inapoi

Rolul apei in Feng Shui

Pentru chinezi, apa a fost intotdeauna asociata cu acumularea de avere, cresterea prosperitatii, succes financiar si castiguri. Chiar si in limba engleza sunt foarte multe asociatii intre apa si bani: "cash flow" care semnifica transfer de bani sau "float a loan" care inseamna a lansa un imprumut.

In Feng Shui, apa reprezinta un mijloc de a trai in bogatie; ea semnifica castiguri pentru familie, la fel ca bunurile care sunt acumulate in timp. O curgere regulata a apei simbolizeaza castiguri care intra in casa dumneavoastra. Prezenta apei nu aduce doar chi-ul bogatiei ci si sanatate pentru cei mai in varsta, armonie in familie si succes pentru cei tineri din familie. Din punct de vedere stiintific, miscarea apei poate creste ionii negativi si sa reduca pe cei pozitivi din aer. Excesul de ioni pozitivi din aer poate creea boli sau depresii.

Fantana

Fantana Feng Shui
Dragon Norocos

Cand e plasata corect, fie inauntru sau in afara casei, apa are abilitatea de a activa chi-ul care aduce prosperitate. Sunt multe modalitati de a aseza apa pentru a atrage bogatie. Iata cateva din modalitatile de asezare a apei pentru o viata mai buna:

1. Apa in partea de Nord favorizeaza cresterea in cariera. Cand in coltul acesta este asezata o fantana, este activat norocul la avere si aduce mobilitate pentru cei care lucreaza in casa. Apa va atrage si o mare oportunitate pentru un loc de munca mai bun.

2. Apa in coltul de Est atrage de asemenea norocul de bogatie. Estul reprezinta elementul lemn, care este produs de apa. Acest sector este benefic pentru cel mai mare copil al familiei si asigura continuitatea norocului peste generatii. Estul este de asemenea sectorul care atrage sanatatea puternica. Cand apa este plasata aici, veti observa o energie care va va imbunatati sanatatea si va inunda casa cu o stare de bine si optimism.

3. Apa in partea de Sud-Est este tot timpul benefica. Plasand o fantana micuta in partea de Sud-Est, care apartine elementului lemn, veti vedea o crestere a bogatiei si veti atrage numeroase beneficii, mai ales pentru cei cu afaceri. Sud-Est-ul guverneaza norocul de avere, conform teoriei feng shui a celor 8 aspiratii.

4. In perioada curenta (intre anii 2004 si 2024), plasarea elementelor de apa in partea de sud-vest sau de-a lungul peretelui de sud-vest, va aduce castiguri locuitorilor.

5. Plasand o fantana feng shui in locatia stelei 8 a apei veti activa o adevarata prosperitate si un noroc enorm de bogatie pentru familie. Langa fantana mai puteti aseza un dragon din piatra sau lemn. Prezenta dragonului creeaza un simbolism norocos, deaoarece reprezinta un dragon insetat care bea apa. Asigurati-va ca nu se afla si steaua 8 a muntelui in aceasta locatie, pentru ca aceasta va aduce pierdere de bani sau pierderea relatiilor importante.

6. Fantana feng shui mai poate fi folosita ca un remediu in locatiile afectate de steaua violenta 7, care aduce spargeri si violenta.

Pastrati apa curata tot timpul daca nu doriti fiori de boala in jurul vostru. Intotdeauna asigurati-va ca fantana sau detaliul de apa este asezat in partea stanga a usii principale (cum priviti din interior spre exterior). Apa plasata in partea dreapta a usii principale poate provoca relatii extraconjugale. Nu energizati dormitorul cu apa, pentru ca aceasta va aduce boala, pierderi, spargeri sau nenorociri.

Lichidare de stoc Lichidare de stoc