Prima pagină » Blog » Clopoteii de vant – Sunetul armoniei in Feng Shui
Inapoi

Clopoteii de vant – Sunetul armoniei in Feng Shui

Conform traditiei Feng Shui, clopoteii de vant au puterea de a imbunatati multe aspecte ale vietii tale si, in mod esential, au capacitatea de a optimiza caracteristicile energiei Chi oriunde sunt amplasati.

Asemenea busolei Bagua (Pa Kua), clopoteii de vant sunt un simbol de netagaduit al artei Feng Shui. Avantajul lor este in mod special faptul ca pot fi utilizati in casa pentru a disipa Chi-ul negativ. Conform traditiei Feng Shui, clopoteii de vant au puterea de a imbunatati multe aspecte ale vietii tale si, in mod esential, au capacitatea de a optimiza caracteristicile energiei Chi oriunde sunt amplasati. Din acest punct de vedere, designul clopoteilor de vant este important pentru a stimula o propagare a energiei Chi cat mai benefica. Astfel, ei sunt alcatuiti din cinci, sase sau opt ramuri, fiecare numar avand un inteles bine determinat.

clopot-poarta-cu-dragoni-norocosi-metal-cu-9-tuburi-aurii-pe-suport-de-lemn

Clopoteii de vant cu cinci ramuri reprezinta elementul Pamant si, conform artei Feng Shui, atrag energia Chi si prosperitate din toate cele cinci puncte cardinale: centru, nord, sud, est si vest.

Clopoteii de vant cu sase ramuri reprezinta totodata si hexagrama Chien din studiile I-Ching, simbolizeaza elementul Metal si atrag norocul absolut. Dispunerea in hexagrama formeaza cea mai benefica reprezentare a energiei provenite din Metal si au capacitatea de a neutraliza caracteristicile negative ale Pamantului din stelele zburatoare 2 si 5.

In consecinta, clopoteii de vant cu cinci ramuri sunt utili pentru disiparea ghinionului si a energiilor Chi negative, in timp ce clopoteii cu sase si respectiv opt ramuri sunt benefici pentru atragerea norocului. In mod deosebit, cei cu sase ramuri te feresc de stelele zburatoare cu energii negative, calitate esentiala pentru adeptii Scolii Stelelor Zburatoare Xuan Kong Feng Shui.

Este esential ca ramurile clopoteilor de vant sa fie goale pe dinauntru pentru a stimula fluxul energiei Chi si pentru a produce acel sunet cristalin, inconfundabil. Unele modele, in schimb, sunt prevazute cu clopotei aducatori de prosperitate si pagode. Clopoteii creeaza sunete puternice a caror melodicitate atrage succesul financiar, in traditia Feng Shui. Rolul pagodelor este de a inlatura energiile negative si de a spori succesul.

Este important si numarul de nivele ale pagodelor. Astfel, pagodele cu cinci nivele sunt reprezentarea completa a celor cinci elemente Feng Shui: Metal, Lemn, Apa, Foc si Pamant. Aceasta asezare duce la imbunatatirea prosperitatii si a succesului in afaceri prin adaosul de putere sau, dupa caz, subminarea ghinionului venit din directia tuturor celor cinci elemente. Pagodele cu sapte nivele simbolizeaza comorile budismului. Acumuleaza binecuvantarea acestei credinte si, conform artei Feng Shui, atrage calitatile tuturor celor sapte stele din nord: succesul profesional si cel financiar. Pagodele cu noua nivele aduc noblete, putere, succes pe plan profesional, financiar si educational. De asemenea, au puterea de a disipa ghinionul si instabilitatea.

Pentru clopoteii de vant este foarte important si materialul din care sunt fabricati. Acest detaliu este esential in ceea ce priveste directia spre care doresti sa beneficiezi de calitatile unui astfel de simbol. Maestrii Feng Shui recomanda ca clopoteii de vant pozitionati in vest, nord si nord-vest sa fie fabricate din metal (cupru, aluminiu, alama sau otel). Pentru cei din est, sud si sud-est, materialul recomandat este lemnul, in special bambusul. Iar clopoteii de vant fabricatii din sticla sau rasini speciale cel mai bine pot fi asezati in sud-vest sau nord-est.

Pentru a te bucura de calitatile extraordinare ale clopoteilor de vant, iata si cateva recomandari ale expertilor Feng Shui:

1. Aseaza clopotei de vant cu sase ramuri din metal pentru a disipa Steaua Zburatoare 5 Galben (responsabila pentru accidentele din viata de zi cu zi) si Steaua Zburatoare 2 Negru (care aduce imbolnaviri).
2. Agata clopotei de vant cu sase sau opt ramuri din metal pentru a imbunatati Steaua 9 a Multiplicarii (care aduce evenimente fericite, viata lunga si promovari pe plan profesional).
3. Activand ca o alternative la Bagua, clopoteii cu cinci si sase ramuri din metal neutralizeaza toate energiile negative din casa ta. Aceste energii negative vin din colturile si muchiile taioase ale locuintelor vecinilor tai, indreptate spre usa ta.
4. Se recomanda ca in cazul in care locuinta ta este in apropierea unei autostrazi sau a unei cai ferate, numarul clopoteilor de vant sa fie impar (yang) pe un singur perete.
5. Nu uita ca pana si prosperitatea iti poate fugi din casa daca nu agati clopotei de vant cu cinci, sase sau opt ramuri de metal in apropierea scarilor din interiorul locuintei.
6. Pentru cuplurile casatorite care isi doresc copii sunt recomandati clopoteii de vant cu opt ramuri din metal agatati in vestul si nord-vestul locuintei.
7. Oricare ar fi directia sau starea personala pe care intentionezi sa o imbunatatesti, nu agata clopotei de vant deasupra ta sau intr-un loc unde dormi, te asezi, mananci sau lucrezi. Energia ta va fi suprimata, iar acei clopotei de vant vor avea un efect foarte scazut.

Vezi intreaga colectie de clopotei de vant Feng Shui si alege-ti favoritul!

Lichidare de stoc Lichidare de stoc

Articole similare

Purifica energiile casei tale cu ajutorul bolurilor cantatoare »